Friday, 15 July 2011

Battlegrounds!!! Lila Bloodthirsty's!!!

En bra battleground-vända är som en bra hockeymatch – det ska vara spänning på hög nivå, och man ska vinna. En nästan-bra battleground är en som innehåller spänning, men där man förlorar på målsnöret. En dålig battleground är när man blir överkörd. Sedan finns de där riktigt trista. Den där större delen av chatten upptas av en enda spelare som
med Caps Lock intryckt spottar ur sig den ena svordomsförkortningen efter den andra och vars föreställning om konstruktiv kritik sträcker sig till ”gtfo if u cant play u nub”. Eller som efter att Allianceavskummet har en klar, men inte oöverträffbar, ledning tycker att det är dags att ge bort segern och gå hem. Vadå ge sig? Man får ju honor points även om man förlorar matchen i stort? Lämna battlegrounden istället då för att sabba för oss andra.

Jag spelade en ovanligt långdragen Alterac Valley häromdagen. Vi hade lyckades ta allt utom deras bunkers. Alla allisar ressade vid graveyarden längst upp i norr. De tog sig inte förbi oss. Vi tog oss inte förbi dem. Helt absurt. Någon tyckte att vi skulle ge upp. Efter 41 minuter vann vi av att deras resources tog slut. Trägen vinner.

Season 10 är här och bjuder på lite trevligheter för oss som har svårt att få till arenaspel och därmed conquest points. Till exempel kan man köpa upphottade lila Bloodthirsty Gladiator-prylar för honor points istället för conquest points. Vissa av dem kräver att man har tjänat ihop sjutusen hp's men det ska väl snart vara fixat...? Det finns studier som visar att WoW-spelare ofta ser på spelet lite som ett jobb, med dailies och heroics och bg's som ska klaras av innan man kan göra allt kul. Så är det lite för mig också. Fireland-dailies, Uldum-dailyn, sen måste jag låta slavpiskan vina för att jag ska komma mig för med att göra en bg och/eller Tol Barad-dailies. Men nu, med season 10-Bloodthirsties, då kanske den där piskan kan få vila lite. Morötter funkar bättre.

Ja, inte i heroic dungeon då. För mig alltså. Belöningar i form av justice points, valor points och en påse med godis för tanks emellanåt räcker inte för att jag ska pugga. Tyvärr. Egentligen borde jag väl tvinga med mig guildisar och köra igenom alla dungeons på normal nivå. Det verkar som om det mest är tank'n'spank i åtminstone Lost City of the Tol'Vir, kanske det gäller för resten också...?

Men åter till pvp. Jag kör oftast retribution i pvp (om det nu inte är Alterac Valley CtA, då kör jag prot så jag kan tanka slutbossen) och har en liten husbibel där, Arena Junkies sida för retripaladiner. Finns säkert fler utmärkta guider, den här tyckte jag var överskådlig och passar mig som också vill spela arena. Som miner med jewelcrafters i gillet är det dessutom rätt lätt att gemma om alla nya fina glänsande rustningsdelar jag kan köpa för alla lättförtjänta honor points. Men sen lär det behövas lite arenaspammande för att få lite snyggare gear. Men seriöst. Blizzard envisas med att mismatcha feet/waist/wrist-delar åt oss stackars icke-helare. Visst är det snyggt med lila döskalleprydda stövlar, men kunde inte hela str/stam-settet vara i samma design då? Eller låta våra grejer matcha resten? Nåja, QQ moar. Det kunde ha varit värre. Fast Vicious-hjälmen ser lite... skum ut. Som den gamla fast högre. Skumt, var ordet.

2 comments:

 1. Känner igen det där med att dailies blir till ett jobb, för mig är det så :P Jag gör alla i molten front etc och sen kan jag spela något roligt som en alt ^^

  Jag tycker om pvp, spelar disc priest och mitt vicious set är ursnyggt :D önskar att jag också valt JC. Då behöver jag ju inte spendera så mycket guld.

  Min main tankar och han har inte gjort några pug runs på mycket länge, man orkar liksom inte släpa på folk. En heroic kan ta två timmar ibland *suck*.

  ReplyDelete
 2. Jag har aldrig haft tid/lust/ork att levla altar, men nu har jag faktiskt börjat levla en disc priest och det är rätt kul som omväxling :)
  Kul att du har hittat hit, Chrysanta!

  ReplyDelete