Wednesday, 29 June 2011

Skill capped? Mnnjaaeeh...

Arenapartnern är tillbaka (en kompetent mage och en alldeles förträfflig rollspelare och guildkamrat) så igår spammade vi lite arenor. Jag körde retribution, hon körde arcane. Jag och en death knight tog några rundor förra veckan och jag måste dessvärre tillstå att jag och mage:n inte riktigt var lika bra – team rating föll från ca 1200 till ca 1000. Vi skyller självklart på att det var längesen vi spelade ihop. Och så var det några saker som kan vara bra att tänka på i arena för en paladin:
a) Ha gärna ett tvåhandsvapen istället för yxa och sköld om du har retri-specc.
b) Lär dig gärna var bubblan är placerad på action baren
c) Kom gärna ihåg att använda din Ardent Defender
d) Läs gärna rätt på ordet ”warrior” om det nu var priesten du hade tänkt ge dig på
Jag fick i alla fall tillräckligt mycket conquest points för att kunna köpa ett nytt halsband, hit och crit. Det kan ju vara bra om jag har 0% miss chance på åtminstone lvl 85:or, tänker jag.

Och så är det ju midsommartider. Frostlord Ahune ska dräpas. Om och om igen. Jag har gjort den ett par gånger med guildet. Jag veeet ju att dom häringa world event-bossarna är busenkla. Jag vet ju att det inte gör så mycket om man går in till herr Ahune med tank'n'spank-attityd och brötar på tills det är addsen håller sig på mattan och ispelaren är mottaglig för däng. Och ändå tar det emot att pugga. I kväll är det jag som ger mig iväg ner i den där grottjäkeln och talar om för snögubben att det är sommar. Med min yxa och min sköld. Det enda som kan vara lite trixigt är att plocka upp alla adds. Kanske går bättre om jag skippar Glyph of Focused Shield och kör ren aoe-specc ändå.

Jo, det var så här, när jag speccade om mitt protectionträd så gick jag på one target-trädet och -glyphningen som Elitist Jerks rekommenderar. För jag tänkte, man cc-ar så mycket i dungeons nuförtiden, det blir inte så mycket aoe:ande ändå. Sen insåg jag att det trädet även inbegrep +15% movement speed, och som rollspelare med självaktning kunde jag bara inte låta den vara kvar. Herregud, så fånigt det ser ut när man springer. Så jag bytte ut just den mot lite bättre och mindre manasugande consecration. Fast nu, efter att ha provat lite protection i arena igen, så inser jag att det kanske inte är så smart att ha den fokuserade skölden, utan att det kan vara bra att träffa lite fler mål. Jag ska bara lära mig vilka sköldjäveln träffar och inte, så jag inte riskerar att bryta någons cc.

Nästa steg blir att öva rotations, tror jag. Elitistjerks fina guide är fortfarande min husbibel, och som den casual player jag är så lär det räcka med denna ytterst knapphändiga research ett tag. För seriöst. Alla dessa knappar och symboler. Skärpning, Tankadinen. Kanske prova nån fin UI-addon...? Ja just ja, borde anpassa retri-trädet till pvp också...

För övrigt anser vi numer, jag och mage:en, att druider och rogues är jordens avskum och borde nerfas.

1 comment:

  1. Oh noes, Holy Shield är åter en cd. Ändå blev det chaos and destruction hos Ahune, och en guild reward på nätta 30... vad är det, miljoner? guild xp samt ett gäng guld!

    ReplyDelete